Švestkovo rebarborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkovo rebarborová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34474 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Bramborové noky |
300 g | Cukr krupice |
3 g | Hřebíček |
300 g | Reveň (Rebarbora) |
5 g | Skořice mletá |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
300 g | Švestky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 5,3mg |
Draslík | 277,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkovo rebarborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky odpeckujeme a rozpůlíme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme na mírném ohni ve vodě se skořicí a hřebíčkem doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr a solamyl a vše rozmixujeme v hrnci ručním mixérem. Za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborovými noky. |