Recept

Novojičínská pikantní štramberačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34479
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
50 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 ks Nové koření celé
1,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 dl Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 484kJ
6% Sacharidy 21 g
1% Tuky 1 g
11% Sodík 221 mg
14% Bílkoviny 8 g

Novojičínská pikantní štramberačka postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do studené vody (2 dl) na 15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. V kysané smetaně si dobře rozmícháme polohrubou mouku. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.

2

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín, pepř, bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Po 10 minutách vaření přidáme k bramborám houby a vaříme společně 10 minut.

3

Přimícháme smetanu s moukou a povaříme asi 1 minutu, přimícháme kopr, dochutíme octem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept