Sendvič Tuna melt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič Tuna melt
Sendvič Tuna melt
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34480 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kečup |
6 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Šalotka |
100 g | Sýr Čedar |
370 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 586,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Paprika červená, Šalotka, Sýr Čedar, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Majonéza, Olej olivový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič Tuna melt postup přípravy receptu:
1 | Žemle podélně rozkrojíme a na řezné straně dozlatova opečeme v troubě pod grilem. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a na kolečka nakrájenou cibulku. Přidáme scezeného, na lupínky rozděleného tuňáka a krátce prohřejeme. Odstavíme z plotny. Do směsi vmícháme kečup a 2 lžíce majonézy. |
3 | Zbylou majonézou potřeme opečené žemle. Na 4 poloviny žemlí rozdělíme tuňákovou směs a přikryjeme ji rozkrojenými plátky sýru. Pod grilem necháme sýr roztavit, náplň přiklopíme druhými polovinami žemlí a sendviče ihned podáváme. |