Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34488

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hrušky
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
175 g Potočnice
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
20 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
10% Sacharidy 34 g
41% Tuky 31 g
73% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Potočnicová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.

3

Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme.

4

Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme.

5

Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept