Hovězí roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
5 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
20 dkg | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 36,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme a nařízneme plátky hovězí roštěnky, osolíme, potřeme hořčicemi a paprikou. |
2 | Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, až zesklovatí vložíme roštěnky. Necháme je zatáhnout, podlijeme vodou a dusíme 45 min. |
3 | Měkké maso vyndáme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. |
4 | Maso vložíme do omáčky a podáváme. |