Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34490

Ingredience

115 g Chléb toastový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
90 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
50 g Šunka Serrano

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 609 mg
24% Bílkoviny 14 g

Salmorejo postup přípravy receptu:

1

Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.

2

Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.

4

Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo v 500ml vody. Vaříme 12 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept