Velmi pikantní sýrová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velmi pikantní sýrová směs
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 34491 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
5 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Kmín celý |
250 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 g | Sýr Krkonošský pivní |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Sýr Romadur 40% |
160 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 206,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 515,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 20,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Feferony, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Sýr Krkonošský pivní, Sýr Romadur 40%, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velmi pikantní sýrová směs postup přípravy receptu:
1 | Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, pivní sýr a romadúr nakrájíme na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Vše zlehka promícháme s česnekem nakrájeným na plátky, nasekanou petrželkou, kmínem, mletou paprikou a bobkovým listem a černým pivem. Směs postupně vkládáme do uzavíratelné sklenice, prokládáme plátky cibule a feferonkami a zalijeme olejem, aby byly sýry potopené. Sklenici uzavřeme a necháme uležet v chladničce čtyři až šest dní. |
Poznámka
Podáváme s tmavým chlebem a pivem.