Pavézky s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pavézky s javorovým sirupem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 34494 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
75 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 250,5mg |
Draslík | 365,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 565,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sirup javorový, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pavézky s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě. |
3 | Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme. |
4 | Každou porci doplníme kopečkem jogurtu. |