Jednoduchý recept

Žemle se ztracenými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34496

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 984kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 91 mg
20% Bílkoviny 11 g

Žemle se ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet).

2

Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků.

3

Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme.

4

Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept