Žemle se ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle se ztracenými vejci
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34496 |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 517,1mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 6,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle se ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet). |
2 | Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků. |
3 | Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme. |
4 | Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí. |
5 | Ihned podáváme. |