Penne s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34497 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
90 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
20 g | Tymián čerstvý |
60 ml | Vývar drůbeží |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 705,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 523,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Smetana zakysaná 14%, Těstoviny Penne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin, smažíme na másle při střední teplotě česnek asi minutu. |
3 | Přidáme nakrájené houby, a jakmile se do nich vsákne máslo, přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme a přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 5 minuty mírně vaříme. |
4 | K penne přidáme houbovou omáčku a nasekané bylinky a opatrně zamícháme. Zdobíme strouhaným parmazánem a nahrubo drceným pepřem. |