Jednoduchý recept

Penne s houbovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34497
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
90 g Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Penne
20 g Tymián čerstvý
60 ml Vývar drůbeží
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 952kJ
28% Sacharidy 102 g
25% Tuky 19 g
37% Sodík 746 mg
49% Bílkoviny 28 g

Penne s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin, smažíme na másle při střední teplotě česnek asi minutu.

3

Přidáme nakrájené houby, a jakmile se do nich vsákne máslo, přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme a přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 5 minuty mírně vaříme.

4

K penne přidáme houbovou omáčku a nasekané bylinky a opatrně zamícháme. Zdobíme strouhaným parmazánem a nahrubo drceným pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept