Kuře na provensálský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na provensálský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34498 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olivy nakládané |
2 polévková lžíce | Pažitka |
800 ml | Víno červené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 903,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Pažitka, Víno červené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na provensálský způsob postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, naporcujeme na 6 porcí, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej v pekáčku, kuře do něj vložíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, cherry rajčata, olivy, posypeme 1 lžící nasekané pažitky, podlijeme červeným vínem a dáme do trouby péct asi na 30 minut. Dozlatova upečené kuře vyndáme a podáváme. |