Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 34499
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Oříšky piniové
250 g Pórek
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Farfalle
1 kg Tykev
2 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
21% Sacharidy 74 g
37% Tuky 28 g
17% Sodík 337 mg
26% Bílkoviny 15 g

Farfalle s tykví postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.

3

Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.

4

Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept