Špenátové těstoviny s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové těstoviny s mátou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34501 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Špagety |
1,5 l | Voda pitná |
Mátová omáčka | |
---|---|
120 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máta |
1 hrnek | Špenát listový čerstvý |
250 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 415,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Máta, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špagety, Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové těstoviny s mátou postup přípravy receptu:
1 | Dáme si do hrnce vodu přivedeme jí k varu a vložíme do hrnce špagety a vaříme dokud nejsou špagety měkké, když jsou už uvařené scedíme je do síta a propláchneme je pod studenou vodou. |
2 | Ve stejném hrnci ve kterém jsme vařili špagety dáme čerstvý nakrájený omytý špenát,nasekanou mátu, bílý jogurt a na mírném plameni necháme asi 1 až 2 minuty prohřát, poté přimícháme špagety a vše promícháme a znovu na mírném plameni prohřejeme dokud nejsou špagety horké. Ihned pak podáváme a povrch špaget nasypeme nastrouhaný sýr parmezán. |