Jednoduchý recept

Istambulské těstoviny

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34505
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
25 g Máslo čerstvé
25 g Med včelí
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
5 g Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Penne
340 g Tykev
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
29% Sacharidy 104 g
41% Tuky 31 g
34% Sodík 688 mg
40% Bílkoviny 22 g

Istambulské těstoviny postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme.

2

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

3

Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme.

4

Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme.

5

Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept