Istambulské těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istambulské těstoviny
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34505 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Med včelí |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
340 g | Tykev |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 302,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 460,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Med včelí, Pažitka, Skořice mletá, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Istambulské těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
3 | Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme. |
4 | Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme. |
5 | Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou. |