Mléčná uzená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná uzená polévka
Mléčná uzená polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34507 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 l | Mléko plnotučné |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Uzená vepřová krkovička |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 385,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 624,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná uzená polévka postup přípravy receptu:
1 | Uzenou krkovici omyjeme a uvaříme v 1 litru vody, do které jsme dali oloupanou cibuli, česnekem, bobkový list, nové koření, sůl a pepř. |
2 | Mezitím si omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce v 3/4 l vody. |
3 | Uvařené maso vyjmeme z vývaru. Vývar přecedíme, zachytíme a 1/2 litru dáme do hrnce s 1/2 litrem mléka, majoránku a přivedeme k varu. Pak polévku necháme přejít varem a pokrájené uzené maso na nudličky vrátíme do polévky. |
4 | Uvařené brambory scedíme, oloupeme, pokrájíme a horké dáme na talíře, zalijeme polévkou a podáváme. |
Moc dobrá polévka, majoránku jsem použila čerstvou. Místo masa půjdou použít i nějaké uzené kosti, ze kterých pak obereme maso. Nakrájené oloupané brambory bych ale spíš uvařila přímo v uzeném vývaru. Připadá mi to lepší a rychlejší. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.