Bezé dortíky se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé dortíky se zmrzlinou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34511 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
1 ks | Jablko granátové |
1 ks | Meduňka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
250 g | Zmrzlina jahodová |
250 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablko granátové, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezé dortíky se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme bílky se solí a do sněhu přitom zvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr. |
2 | Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneseme 4 kulaté kopečky sněhu. Bezé sušíme v mírně vyhřáté, pootevřené troubě nejméně 3 hodiny. |
3 | Vanilkovou zmrzlinu promícháme s ovocnou zmrzlinou. Vychladlé bezé opatrně rozkrojíme, naplníme zmrzlinou a ozdobíme lístky meduňky. Podáváme s granátovým jablkem nakrájeným na dílky. |