Recept

Závitky z platýze v petrželové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34514
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Platýz - filety
3 ks Šalotka
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
8% Sacharidy 28 g
30% Tuky 23 g
19% Sodík 375 mg
79% Bílkoviny 44 g

Závitky z platýze v petrželové omáčce postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.

4

Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je divoká rýže. Závitky můžeme připravit i z mořského jazyka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept