Rizoto s kuřecími játry a mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s kuřecími játry a mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34517 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Hřebíček mletý |
150 g | Játra kuřecí |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
100 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Hřebíček mletý, Játra kuřecí, Kmín římský, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s kuřecími játry a mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. |
3 | Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty. |
4 | Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou. |