Recept

Rizoto s kuřecími játry a mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34517
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Hřebíček mletý
150 g Játra kuřecí
0,5 kávová lžička Kmín římský
100 g Maso mleté - mix
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
125 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 967kJ
19% Sacharidy 68 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 334 mg
27% Bílkoviny 15 g

Rizoto s kuřecími játry a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky.

3

Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty.

4

Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept