Kandovaný zázvor s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandovaný zázvor s pistáciemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3452 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Pistácie |
2 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 576,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pistácie, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Kandovaný zázvor s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 100C. |
2 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka. |
3 | V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý. |
4 | Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům. |
Poznámka
Zázvor můžeme podávat i se sýrem nebo v ovocném salátu.