Jemné čajové pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné čajové pečivo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34520 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 168,1mg |
Draslík | 18,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné čajové pečivo postup přípravy receptu:
1 | V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Těsto rozdělíme na několik bochánků, každý rozválíme a menšími formičkami z něj vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Podáváme k čaji. |
Poznámka
Množství mléka upravíme podle potřeby.