Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34521

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Fazole bílé
150 g Klobása Dunajská
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,7 l Voda pitná
230 g Zelí kysané
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
6% Sacharidy 21 g
49% Tuky 37 g
11% Sodík 218 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kyselica z Valašska postup přípravy receptu:

1

Bílou fazolku si namočíme den předem do 1/5 litru vody.

2

Druhý den ji scedíme, dáme do hrnce s 1 litrem studené vody a dáme vařit. Sušené houby namočíme do 2 dl na 15 minut, pak je scedíme, propláchneme, přidáme k fazolím. Ještě doložíme propláchnuté sušené švestky bez pecek, bobkový list, nové koření a budeme pomalu vařit doměkka přibližně 30 minut. V polovině vaření dáme do polévky kysané zelí.

3

Mezitím si pokrájíme na kolečka pikantní klobásu.

4

V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky, polévku dosolíme podle chuti a pomalu vaříme ještě 5-7 minut. Nakonec přimícháme smetanu, necháme přejít varem a polévku odstavíme z plotny.

5

V pánvi si na lžíci sádla opečeme z obou stran kolečka klobásy. Polévku nalijeme do talířů, porce ozdobíme klobásou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept