Fazole v ořechové bylinkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v ořechové bylinkové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34526 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
0,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Máta |
250 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Fazole bílé, Koriandr čerstvý, Máta, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole v ořechové bylinkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. |
2 | Ořechy umeleme a v hrnci smícháme s prolisovaným česnekem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vmícháme uvařené, scezené fazole, zalijeme vývarem z fazolí, osolíme a necháme 24 hodin uležet v chladu. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm. |