Zeleninové rizoto s černým kořenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto s černým kořenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34527 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
200 g | Černý kořen |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 642,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rizoto s černým kořenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupaný černý kořen nakrájíme na kolečka. Mrkev i kořen povaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme uvařenou zeleninu a za častého míchání ji krátce opékáme. Vsypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. |
3 | Chvíli před koncem dušení vmícháme do rizota nastrouhaný sýr. |