Recept

Zeleninové rizoto s černým kořenem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34527
Kategorie: Rizota

Ingredience

200 g Černý kořen
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
27% Sacharidy 96 g
182% Tuky 137 g
89% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Zeleninové rizoto s černým kořenem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupaný černý kořen nakrájíme na kolečka. Mrkev i kořen povaříme v osolené vodě doměkka.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme uvařenou zeleninu a za častého míchání ji krátce opékáme. Vsypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

3

Chvíli před koncem dušení vmícháme do rizota nastrouhaný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept