Recept

Vepřové plátky s vaječnými závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34529
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř červený celý
1 ks Petržel - nať
300 g Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta
600 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
18% Sacharidy 66 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 319 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vepřové plátky s vaječnými závitky postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.

2

Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.

4

Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept