Recept

Bábovka z vaječného likéru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3453

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 ml Koňak vaječný
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
250 ml Olej stolní
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
24% Sacharidy 86 g
65% Tuky 49 g
4% Sodík 70 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bábovka z vaječného likéru postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny.

2

Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva.

3

Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept