Rybí špízy na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špízy na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 34530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
100 g | Hrachové lusky |
300 g | Kedlubna |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
125 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Hrachové lusky, Kedlubna, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špízy na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme 20 minut v osolené vodě, poté ji slijeme a necháme okapat. |
2 | Omyté a osušené filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a nakrájíme na větší kostky. |
3 | Brambory a kedlubny oloupeme, hrachové lusky, cibulku a papriku očistíme a všechnu zeleninu kromě lusků nakrájíme na nudličky. Opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty. |
4 | Kousky ryby napíchneme na špejle a položíme do pánve na zeleninu. Podle potřeby osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme 10 minut. |
5 | Špízy se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme dílky omytého citronu a nasekanou petrželovou natí. Rýži podáváme zvlášť. |
Poznámka
Pokrm je vhodný i pro diabetiky.