Kokosová rýže s rybím ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosová rýže s rybím ragú
Kokosová rýže s rybím ragú
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kari koření |
100 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
100 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 635,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Marmeláda meruňková, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosová rýže s rybím ragú postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vsypeme do osolené vroucí vody a povaříme asi 18 minut. |
2 | Rybí vývar povaříme se smetanou a vínem 5 minut. Vmícháme meruňkovou marmeládu, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Do omáčky vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a povaříme je 5 minut. |
3 | Omyté a osušené filé z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naporcujeme. Opékáme na rozpáleném oleji po každé straně 3 minuty. Potom filé vložíme do omáčky. |
4 | Kokos nasucho opražíme a vmícháme do rýže. Rýži rozdělíme na talíře a přidáme i filé s omáčkou. |