Zeleninové rizoto s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto s hovězím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34534 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí svíčková |
150 g | Hrášek mražený |
3 ks | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
400 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Majoránka, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rizoto s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala. |
2 | Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut. |
3 | Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu. |
4 | Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme. |