Recept

Zeleninové rizoto s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34534
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Hovězí svíčková
150 g Hrášek mražený
3 ks Majoránka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
200 g Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
400 ml Voda pitná
250 ml Vývar z hovězích kostí
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
22% Sacharidy 79 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 489 mg
61% Bílkoviny 34 g

Zeleninové rizoto s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.

2

Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.

3

Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.

4

Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept