Recept

Rýžový zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34535
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Avokádo
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Kmín římský
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
200 g Rýže dlouhozrnná
0,5 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Čedar
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
15% Sacharidy 55 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 327 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rýžový zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, poté ji scedíme a necháme okapat.

2

Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a z dužiny tvořítkem vypichujeme kuličky. Zbylou dužinu nakrájíme na kostičky a obojí pokapeme citronovou šťávou.

3

Uvařenou rýži, oloupanou, nasekanou cibuli a pokrájený česnek smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájený sýr, omytý, natrhaný salát a avokádo. Vše zlehka promícháme.

Poznámka

Salát můžeme podávat s pečivem a případně se smetanovou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept