Syrakuské fettucine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrakuské fettucine
Syrakuské fettucine
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34537 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
25 g | Ančovičky konzervované |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
35 g | Olivy černé |
60 g | Paprika zelená |
850 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Cuketa, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrakuské fettucine postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme papriku. Na hlubší pánvi smažíme na oleji na malém ohni 30 sekund drcený česnek. Přidáme 125 ml vody, papriku, drcená rajčata, nakrájené cukety, ančovičky, kapary a rozpůlené olivy a vaříme je 20 minut. Přidáme bazalku, sůl a pepř. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na talíře. Navrch nalijeme omáčku a nasypeme parmezán. |