Švestkové semifreddo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové semifreddo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3454 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
825 g | Kompot švestkový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 506,6mg |
Draslík | 267,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot švestkový, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové semifreddo postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout. |
2 | Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu. |
3 | Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit. |
4 | Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami. |
Poznámka
Vodní lázeň: menší nádobu se směsí dáme do vetší nádoby s vodou a zahříváme. Voda se nesmí vařit.