Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34542
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
125 g Losos uzený
4 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
400 g Špenát listový čerstvý
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr krémový
500 g Těstoviny Farfalle
650 ml Voda pitná
350 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 982kJ
19% Sacharidy 68 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 609 mg
35% Bílkoviny 20 g

Farfalle se špenátem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

2

Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme sýr smíchaný s nasekanou pažitkou a přilijeme zbylý vývar (4 lžíce ponecháme na přípravu omáčky). Potom přidáme omytý, nasekaný špenát a dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájeného uzeného lososa a podusíme ještě 1 minutu. Ochutíme nasekanými lístky bazalky.

3

Svaříme mléko se 4 lžícemi vývaru a tekutinu rozšleháme do pěny.

4

Těstoviny se špenátem a lososem upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept