Penne s ohnivou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s ohnivou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34543 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
25 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
80 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika zelená |
80 g | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 269,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Koriandr čerstvý, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s ohnivou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V troubě upečeme papriky dohněda. Pak je vyjmeme a zakryjeme vlhkým ubrouskem. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
3 | V hrnku rozšleháme olej, chilli omáčku, červený vinný ocet, sůl a pepř. Spolu s nasekaným čerstvým koriandrem, paprikami a pokrájenými rajčaty zamícháme do těstovin. Zdobíme nahrubo nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Tento pokrm můžeme podávat teplý jako hlavní jídlo nebo vychladlý na pokojovou teplotu místo salátu.