Těstoviny s cukrovým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s cukrovým hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34544 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
250 g | Hrachové lusky |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
200 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 201,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hrachové lusky, Ořechy vlašské, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s cukrovým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin si osmažíme pod středně rozehřátým grilem asi 2 minuty nakrájené vlašské ořechy. Zhruba po minutě je zamícháme, aby se opekly ze všech stran. Opečené ořechy necháme vychladnout. |
3 | Slaninu nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a na něm osmažíme anglickou slaninu a nakrájenou cibuli. Cibule by měla změknout, slanina mírně zhnědnout. Přidáme drcený česnek a ještě asi minutu za občasného zamíchání smažíme. |
4 | Přilijeme víno a smetanu, přivedeme k varu a potom teplotu zmírníme. Omáčku vaříme 4 minuty, vložíme do ní lusky hrášku a ještě asi minutu je vaříme. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, přidáme ořechy, osolíme, opepříme a vše promícháme. |