Recept

Ovocná polévka vařená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34547
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 g Hřebíček
30 g Mouka pšeničná hladká
5 g Skořice mletá
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
200 g Těstoviny vařené (průměr)
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
14% Sacharidy 50 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 10 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ovocná polévka vařená postup přípravy receptu:

1

Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.

Poznámka

Na polévku můžeme použít libovolné šťavnaté ovoce podle vlastního výběru (jahody, maliny, jablka, borůvky, švestky, ostružiny...)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept