Falešný perník s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešný perník s karamelem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34550 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
6 ks | Cukr kostkový |
250 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 47,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Soda jedlá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falešný perník s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka. |
2 | Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu. |
3 | Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto. |
4 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy. |
Poznámka
Karamel můžeme namísto vodou zalít uvařenou černou kávou.