Recept

Falešný perník s karamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34550
Kategorie: Perníky

Ingredience

6 ks Cukr kostkový
250 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
20 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 379kJ
17% Sacharidy 60 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 56 mg
10% Bílkoviny 6 g

Falešný perník s karamelem postup přípravy receptu:

1

Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.

2

Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.

3

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.

4

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.

Poznámka

Karamel můžeme namísto vodou zalít uvařenou černou kávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept