Rizoto s cuketou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s cuketou a pórkem
Rizoto s cuketou a pórkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34554 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
700 g | Cuketa |
70 g | Hrášek |
300 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Pórek |
300 g | Rýže dušená |
21,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 730,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cuketa, Hrášek, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř bílý, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s cuketou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si omyjeme cuketu, salátovou okurku, pórek, zelenou papriku a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. |
2 | Cuketu pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Pórek s chilli papričkou na tenké nudličky. Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky. |
3 | V pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje a všechnu zeleninu restujeme dozlatova. Ochutíme ji solí, pepřem, sójovou omáčkou, dobře promícháme a ještě minutu restujeme. |
4 | Pak zeleninu smícháme s dušenou sypkou rýží, přidáme mladý zelený hrášek a lžičku červené papriky. Vše znovu promícháme, dáme do zbytkem oleje vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček dáme do předehřáté trouby. |
5 | Rizoto zapečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. Sýr na povrchu bude roztopený a bude mít zlatavou barvu. |
6 | Rizoto podáváme horké. |