Fettucine s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s kuřecími játry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34555 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
15 g | Hořčice dijonská |
100 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 166,4mg |
Draslík | 127,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin očistíme kuřecí játra a nakrájíme je na plátky. Pažitku si nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme. |
3 | Na velké pánvi osmažíme na oleji na malém ohni cibuli a česnek. Vložíme kuřecí játra a smažíme je 2-3 minuty. Směs odstavíme a vmícháme do ní smetanu, část pažitky, hořčici, sůl a pepř. Potom omáčku přivedeme k varu. Průběžně ji promícháváme, vlijeme do ní rozšlehaná vejce a odstavíme ji. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny a promícháme. Zdobíme strouhaným parmezánem a pažitkou. |