Jednoduchý recept

Fettucine s kuřecími játry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34555
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
15 g Hořčice dijonská
100 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Olej olivový
10 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
30 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fettuccine
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
19% Sacharidy 70 g
21% Tuky 16 g
32% Sodík 649 mg
47% Bílkoviny 26 g

Fettucine s kuřecími játry postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin očistíme kuřecí játra a nakrájíme je na plátky. Pažitku si nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme.

3

Na velké pánvi osmažíme na oleji na malém ohni cibuli a česnek. Vložíme kuřecí játra a smažíme je 2-3 minuty. Směs odstavíme a vmícháme do ní smetanu, část pažitky, hořčici, sůl a pepř. Potom omáčku přivedeme k varu. Průběžně ji promícháváme, vlijeme do ní rozšlehaná vejce a odstavíme ji.

4

Omáčku nalijeme na těstoviny a promícháme. Zdobíme strouhaným parmezánem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept