Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 34556
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
250 g Kuřecí stehna
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
60 g Šunka parmská
30 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Rigatoni
125 ml Víno bílé
750 ml Voda pitná
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
24% Sodík 476 mg
33% Bílkoviny 18 g

Rigatoni s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na velké pánvi na másle a oleji na malém ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a smažíme ji dokřupava.

2

Přidáme vykostěné a nakrájené kuřecí maso a smažíme ho při střední teplotě asi 3 minuty. Potom přidáme plátky žampionů a směs smažíme další 2 minuty. Doplníme rajčetem a rajčatovým protlakem a zamícháme. Omáčku zalijeme vínem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme, až se množství tekutiny sníží asi na polovinu.

3

Na závěr do omáčky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a zvolna zredukujeme.

4

Těstoviny uvaříme ve osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Na těstoviny nalijeme omáčku a lehce potřásáme hrncem, až se těstoviny omáčkou stejnoměrně obalí. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept