Rigatoni s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s kuřetem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34556 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
250 g | Kuřecí stehna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
30 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
125 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 216,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Šunka parmská, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na velké pánvi na másle a oleji na malém ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a smažíme ji dokřupava. |
2 | Přidáme vykostěné a nakrájené kuřecí maso a smažíme ho při střední teplotě asi 3 minuty. Potom přidáme plátky žampionů a směs smažíme další 2 minuty. Doplníme rajčetem a rajčatovým protlakem a zamícháme. Omáčku zalijeme vínem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme, až se množství tekutiny sníží asi na polovinu. |
3 | Na závěr do omáčky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a zvolna zredukujeme. |
4 | Těstoviny uvaříme ve osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Na těstoviny nalijeme omáčku a lehce potřásáme hrncem, až se těstoviny omáčkou stejnoměrně obalí. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme. |