Penne s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s uzeninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34557 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
500 g | Klobása vepřová |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 392,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Klobása vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme a průběžně promícháváme na oleji doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu a na plátky pokrájené žampiony a směs podusíme, až se klobása dobře prohřeje. Průběžně promícháváme, poté ji podlijeme vínem a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a směs povaříme, až se množství tekutiny odpaří na polovinu. |
2 | Penne uvaříme ve osolené vroucí vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
3 | Rozšleháme smetanu s vejci, polovinou parmezánu, petrželkou, solí a pepřem. Těstoviny smícháme se směsí klobásy a plátky žampionů, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme zbývajícím parmezánem. |