Čočka nakyslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka nakyslo
Čočka nakyslo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34560 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka velkozrnná |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka velkozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka nakyslo postup přípravy receptu:
1 | Přebranou a omytou čočku namočíme do 8 dl vody a 3 - 4 hodiny ji necháme namočenou. Pak ji v té samé vodě uvaříme doměkka. Zbytek vody po vaření scedíme a zachytíme do šálku. |
2 | Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný česnek prolisujeme. |
3 | V hluboké pánvi si na oleji osmažíme cibuli dozlatova, poprášíme ji moukou, usmažíme si světlou jíšku, kterou zředíme zbylou vodou z čočky. Pak přidáme uvařenou čočku, kterou dochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Promícháme a krátce provaříme. |
Poznámka
K čočce nakyslo podáváme usmažená volská oka, chléb a sladkokyselé okurky.