Bucatini s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s liškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34561 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Oříšky piniové |
3 g | Pepř černý mletý |
35 g | Rajčata sušená sterilovaná |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
280 g | Těstoviny Bucatini |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 150,4mg |
Draslík | 573,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Bucatini, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s liškami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
2 | Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme. |
3 | Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu. |
Poznámka
Těstoviny můžeme před podáváním posypat také čerstvými bylinkami.