Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34561
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
250 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Oříšky piniové
3 g Pepř černý mletý
35 g Rajčata sušená sterilovaná
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
280 g Těstoviny Bucatini
1 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 591kJ
20% Sacharidy 71 g
70% Tuky 53 g
41% Sodík 827 mg
42% Bílkoviny 24 g

Bucatini s liškami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

2

Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.

3

Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.

Poznámka

Těstoviny můžeme před podáváním posypat také čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept