Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
1 ks | Kuře |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Provensálské koření |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 466,1mg |
Vláknina | 582,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí. |
2 | Cibuli se slaninou zpěníme, přidáme kuře, osmahneme ho, přidáme hlívu, zasypeme provensálským kořením, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. |
Dělala jsem přesně podle receptu. Příště asi nebudu předem opékat, když se kuře pak stejně peče, opékání dělávám, pokud kuře následně dusím. Výsledek byl velmi chutný, jen na nás dost tučný. Přece jen i kuřata bývají poměrně tučná. Příště asi méně slaniny - klidně polovinu. Palec nahoru