Jednoduchý recept

Jehněčí kýta s rozmarýnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34564

Ingredience

1 kg Jehněčí kýta
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
800 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
100 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 242kJ
2% Sacharidy 6 g
72% Tuky 54 g
27% Sodík 543 mg
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kýta s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme.

2

Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept