Jehněčí kýta s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s rozmarýnem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Jehněčí kýta |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
800 ml | Víno bílé |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 727,6mg |
Vláknina | 499,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme. |
2 | Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu. |